Головна  →  Новини  →  8 грудня 2022

У листопаді ескалатори столичного метро зупиняли 543 рази: пасажирів просять дотримуватись правил користування

У листопаді цього року ескалатори столичного метро зупиняли 543 рази із різних причин. Про це повідомляє КП «Київський метрополітен».

Зокрема, у 30 випадках пасажири скористалися ручкою «Стоп» без необхідності. Ще 165 разів ескалатори зупиняли працівники підприємства, щоб запобігти травмуванню пасажирів, та 112 разів – через потрапляння сторонніх предметів: жіночих підборів, ременя, шнурка, шарфа, монет, ґудзиків та різних елементів фурнітури від валіз, сумок, наплічників.

У зв’язку із настанням холодів «Київський метрополітен» просить пасажирів притримувати поли довго одягу, оскільки вони є найчастішою причиною зупинки в осінньо-зимовий період.

Також у столичній підземці звернулися з проханням до юних пасажирів не жбурляти задля розваги монети різних номіналів, оскільки така дрібна річ може вивести з ладу складний механізм обладнання.

Як зазначає підприємство, ескалатори метрополітену – це дороговартісні механізми, які для справної роботи потребують дбайливого ставлення та ретельних періодичних капітальних ремонтів. Так, наразі на станціях «Дружби народів» та «Шулявська» тривають капремонти, які проходять раз у 100-150 тисяч км або кожні 10-11 років.

Для безпечної та комфортної поїздки ескалатором варто дотримуватися кількох правил користування, а саме:

  • триматися за поручень;
  • не заступати за обмежувальну лінію;
  • не сидіти на східцях;
  • не бігати;
  • тримати дітей за руку;
  • підтримувати поли довгого одягу.

kyivcity.gov.ua

Перейти до спискуВерсiя для друку