Головна  →  Оголошення  →  23 листопада 2022

ТОВ «НОВУС УКРАЇНА» повідомляє про наміри отримати Дозвіл на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря

ТОВ «НОВУС УКРАЇНА» повідомляє про наміри отримати Дозвіл на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря  стаціонарними джерелами від діяльності магазину, що знаходиться на вул. Богатирська, 30-А  у Оболонському р-ні м. Києва.  

Предметом діяльності підприємства є роздрібна торгівля в неспеціалізованих магазинах переважно продуктами харчування, напоями та тютюновими виробами. Підприємство віднесено до третьої групи за ступенем впливу об'єкту на забруднення атмосферного повітря, та не потребує взяття на державний облік за обсягами потенційних викидів забруднюючих речовин в атмосферу.

З метою отримання Дозволу нами була проведена Інвентаризація викидів забруднюючих речовин та розроблені Документи, у яких обґрунтовуються обсяги викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами нашого підприємства. Після висловлювання побажань, Документи у яких обґрунтовуються обсяги викидів, для отримання Дозволу на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря, буде надано для затвердження у відповідних Державних органах.

У результаті проведення вищевказаних робіт встановлено, що від магазину  налічується 8 стаціонарних джерел викидів. Джерелами утворення викидів є обладнання пекарні, обладнання кулінарії, піч для випікання піци та устаткування для  холодопостачання та кондиціонування повітря. Потужність викидів від магазину становить 0,11 г/с та 0,52 т/рік.

Нормативна санітарно-захисна зона для даного виду діяльності не встановлюється. Відповідно до проведених розрахунків розсіювання при одночасній роботі всіх джерел викидів максимальні розрахункові концентрації у приземному шарі атмосфери в частках ГДК по всім речовинах біля житлової забудови магазину нижчі від допустимих (1 ГДК).

Зауваження та пропозиції щодо намірів приймаються в місячний термін після публікації оголошення до Управління екології та природних ресурсів виконавчого органу Київської міської ради (КМДА) за адресою: м. Київ, вул. Турівська, буд. 28, тел. 366-64-10, електронна адреса: [email protected].

Перейти до спискуВерсiя для друку