Головна  →  Новини  →  26 жовтня 2022

В Оболонському районі з’явилася вулиця Героїв полку «Азов»

В Оболонському районі з’явилася вулиця Героїв полку «Азов»

26 жовтня в Оболонському районі міста Києва В Оболонському районі з’явилася вулиця Героїв полку «Азов», також офіційно відкрили першу табличку вулиці Героїв полку "Азов". У заході взяв участь Голова Оболонської РДА Кирило Фесик.

На будинку, де розміщена перша табличка новоназваної вулиці, є також меморіальна дошка бійцю полку «Азов» Ігорю Бєлошицькому на псевдонім «Бєлаз». Саме у цьому будинку проживав азовець Ігор. На церемонії зібралися побратими загиблого героя, представники ветеранських та волонтерських осередків. 

Під час заходу бійці полку «Азов» згадали усіх азовціів, що повернулися, кого вже нема вживих, про подвиги мужніх та відданих воїнів. 

"Подвиг азовців в Маріуполі житиме вічно: в наших серцях та думках; у наших віршах, піснях, картинах, книгах, а відтепер — і в назвах наших вулиць. Україна ніколи не забуде своїх героїв. Україна ніколи не забуде Азов", - ідеться в повідомленні телеграм каналу полку Азов.

Довідково:

12 грудня 2014 р. в районі Маріуполя група дозору полку «Азов» та розвідники ЗСУ поблизу с. Павлопіль (Новоазовський район Донецька область) виявила та ліквідувала снайперську пару противника та знешкодила ворожу диверсійно-розвідувальну групу, яка влаштувала засідку. Автомобіль, на якому рухався Ігор підірвався на встановленому терористами фугасі.

Указом Президента України № 213/2015 від 9 квітня 2015 року, "за особисту мужність і високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі", нагороджений орденом «За мужність» III ступеня (посмертно).

Перейти до спискуВерсiя для друку