Головна  →  Новини  →  28 липня 2022

З нагоди Дня Української Державності в Оболонському районi відбулась урочиста церемонія підняття Державного Прапора України

З нагоди Дня Української Державності в Оболонському районi відбулась урочиста церемонія підняття Державного Прапора України
З нагоди Дня Української Державності в Оболонському районi відбулась урочиста церемонія підняття Державного Прапора України, що є символом нашої країни, втіленням національної єдності, честі та гідності, традицій державотворення, історії та сьогодення.
28 липня Україна відзначає одразу два важливі й пов’язані між собою свята — День Української Державності, який відзначається вперше, та День Хрещення Київської Русі-України, який ми святкуємо з 2008 року.
День державності, як і День Хрещення Русі-України, покликані посилити зв’язок між нами — українцями, стати нагадуванням, що ми є спадкоємцями понад тисячолітньої історії багатомільйонного народу, десятків поколінь зі своєю рідною мовою, звичаями, традиціями, культурою, своїм військом, церквою і зі своїми Героями.
Історія України, яка часто ставала історією боротьби за право бути вільними, триває. Ми щодня стоїмо перед необхідністю захищати свою державність, яку багато років поспіль росія намагалася і намагається й досі вкрасти в нас.
Сьогодні Українська Державність дається нам дорогою ціною, ціною життів наших воїнів, мешканців наших міст, сіл та селищ. Але,незважаючи на даремні намагання ворога – російської федерації привласнити нашу історію, окупувати наші землі, поневолити наш народ, Ми були,є і будемо!
Слава Україні! Героям Слава!
 
 
Перейти до спискуВерсiя для друку