Головна  →  Новини  →  14 червня 2022

110 днів війни. Працюємо, щоб працювали українці

 
                                                                                         
 
ПРЕСРЕЛІЗ
від 13 червня 2022 року
 
110 днів війни. Працюємо, щоб працювали українці

Державна служба зайнятості з 24 лютого працевлаштувала 93 тисячі наших громадян.  Найчастіше нове робоче місце українцям вдалося знайти  в сільському господарстві - 38%, переробній промисловості - 14%, торгівля -  12%.  

На період війни службою спрощено форми заяв про надання статусу безробітного та призначення виплати допомоги по безробіттю. Зараз реєстрація безробітних у службі зайнятості можлива такими шляхами:

  • особисто, під час відвідування центру зайнятості;
  • через державний веб портал електронних послуг або застосунок «Дія»;
  • для осіб, які перебувають на небезпечній території - за допомогою засобів телекомунікаційного зв’язку (через Google-форми, чат-бот, електронну пошту тощо).

З початку березня в службі було зареєстровано 23 тисячі внутрішньо переміщених осіб. «Робота» - це другий запит від переселенців, звісно, після запиту «житло». Нову роботи за сприяння служби знайшли майже 4 тисячі переселенців, найбільше в переробній промисловості, торгівлі, сільському господарстві.

Внутрішньо переміщені особи та громадяни, які перебувають на території, де ведуться бойові дії і мають нерозірвані трудові відносини, можуть розірвати їх в односторонньому порядку в центрі зайнятості. 

Для цього в будь-якому центрі зайнятості треба подати заяву на ім'я роботодавця про припинення трудового договору (одночасно із заявою про бажання отримати статус безробітного). Зі свого боку служба зайнятості бере на себе обов’язок повідомити про це роботодавця, Пенсійний фонд і податкову службу. 

За працевлаштування внутрішньо переміщених осіб роботодавці отримують компенсацію. Програма орієнтована на роботодавців, які в період воєнного стану працевлаштовують переселенців  на умовах строкового або безстрокового трудового договору (контракту), гіг-контракту, зокрема за сумісництвом, та забезпечують працевлаштування таких осіб з розміром заробітної плати не нижчим за розмір мінімальної винагороди.

Подати заяву для отримання такої компенсації можна особисто під час відвідування центру зайнятості або на електронну пошту центру. Онлайн - через портал державних послуг Дія. Компенсація витрат надається у розмірі 6500 гривень за кожну працевлаштовану особу щомісяця, загальна тривалість виплати - 2 місяці. Компенсацією вже скористалися майже 3 тисячі роботодавців за працевлаштування 5000 внутрішньо переміщених осіб. Урядом в рамках цієї програми виділено 200 млн грн.

Робота сьогодні - без перебільшення - зброя, наш економічний фронт! Це сплачені вчасно податки, це зарплата, це реальна підтримка наших героїв на передовій.  

Усі пропозиції роботи - на сайті служби зайнятості: https://www.dcz.gov.ua/userSearch/vacancy та в телеграм-каналі “Робота зараз”: https://t.me/worknowdcz

Уся актуальна інформація на наших каналах: 

Telegram: https://t.me/+EMOeELVlILE2MWZi

Viber:https://is.gd/c2U6ts

Facebook: https://www.facebook.com/zaniatist

 
        Державний центр зайнятості
        тел: (044)-289-40-79(098) 637-76-82

        https://www.dcz.gov.ua/
 
 
 
                                                                                         
 

 
 
Перейти до спискуВерсiя для друку