Головна  →  Новини  →  13 травня 2022

Цими вихідними у столиці відбудеться сімейний онлайн вікенд «На зв’язку»

Із 13 до 15 травня у столиці триватиме сімейний онлайн вікенд «На зв’язку». Це серія онлайн активностей у соціальній мережі Facebook для різних категорій родин, які сьогодні мешкають у Києві, а також київських сімей, які були вимушені виїхати з міста.

Захід організували Київський міський центр соціальних служб та Київський міський центр «Родинний дім» за сприяння Служби у справах дітей та сім’ї КМДА. Активності присвячені Міжнародному дню сім’ї, який відзначають 15 травня.  

Щоб зацікавити і батьків, і дітей, захід складається з трьох умовних частин: об’єднавчої, корисної, розважально-емоційної. Приєднатися за можливості і бажанням можна окремо до будь-якої з цих частин.

Так, протягом трьох днів усім охочим пропонують бути «На зв’язку із гарним настроєм!» – взяти участь в онлайн квесті. Його мета – дати можливість родинам взаємодіяти, зробити щось приємне та корисне разом. Протягом усього вікенду учасники рандомно обиратимуть завдання і виконуватимуть його, прямуючи до наступного, а за результатами отримають спеціальний електронний сертифікат, що засвідчує дійсний статус «родини гарного настрою».

«На зв’язку із спеціалістом» – можливість поставити онлайн запитання та отримати відповідь від експертів із соціально-психологічних питань Київського міського центру соціальних служб. Зокрема, пропонуються спілкування із тем:

  • «Жити. Піклуватися. Надихатися» – як зберігати психологічну стійкість, прості правила турботи про себе, пошук психологічних ресурсів;
  • «Здорове харчування – нова сімейна традиція» – як харчуватися в екстремальних умовах, що брати в дорогу тощо;
  • «Скарбничка батьківської майстерності» – дитячо-батьківські стосунки (юридичні, психологічні аспекти).

«На зв’язку із кожним у родині!» – челенж-марафон «Привітай. Подаруй Побажай». У рамках цієї події учасникам потрібно буде зв’язатись із членом своєї родини, іншими родинами або близькими друзями, яких вважають за родичів. Це може бути відеопривітання, фото чи текстове повідомлення.

«Із 24 лютого ми не припиняли своєї роботи ні на день. Центри соціальних служб столиці продовжують надавати психологічні консультації, гуманітарну допомогу та всебічну підтримку мешканцям столиці. У цей складний час, коли багато сімей розлучила війна, батькам дуже важливо залишатися стресостійкими та спокійними, бо саме від нашої поведінки залежить рівень стресу та травматизації дитини. Саме те, як ми реагуємо на події, формує й модель поведінки дітей на майбутнє. Тож враховуючи реалії сьогодення, напередодні Дня сім’ї маємо на меті згадати про найрідніших. І запрошуємо приєднатись усіх охочих», – зазначила директор Київського міського центру соціальних служб Ярослава Колобова.

kyivcity.gov.ua

 

 
Перейти до спискуВерсiя для друку