Головна  →  Новини  →  13 травня 2022

Київ продовжує активну підготовку до наступного опалювального сезону

Столичні теплопостачальні підприємства активно готують міське господарство до роботи взимку. Здійснюється випробування на міцність теплових мереж та джерел теплогенерації – котельних, станцій теплопостачання тощо. Про це під час інспекції одного з енергетичних об’єктів міста повідомив перший заступник голови КМДА Микола Поворозник.

Станом на зараз виявлено 116 пошкоджень теплових мереж. Тривають роботи з їх усунення. Гідравлічні випробування провели на близько 40 об’єктах теплогенерації.

«Ми розуміємо, що проведення гідравлічних випробувань потребує тимчасового припинення послуги гарячого водопостачання, однак це необхідні роботи. Краще виявити та усунути аварії в літній період, аніж у морози. Усі аварійні бригади працюють в посиленому режимі попри ризики воєнного стану, і ми сподіваємось, що кияни з розумінням поставляться до тимчасових відключень», – зазначив Микола Поворозник.

Нагадаємо, теплоенергетичний комплекс Києва – один із найбільших у Європі. Однак, як підтверджують висновки аудиту, який проводили міжнародні фахівці, близько 80 відсотків тепломереж перебувають в аварійному стані, а більшість обладнання потребує заміни. Саме тому щорічне проведення комплексу регламентних робіт дозволяє виявити найбільш слабкі та потенційно аварійні ділянки мереж і відремонтувати їх.

kyivcity.gov.ua

Перейти до спискуВерсiя для друку