Головна  →  Новини  →  14 лютого 2022

В Оболонському районі вшанували учасників бойових дій на території інших держав

В Оболонському районі вшанували учасників бойових дій на території інших держав

До Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав, який відзначається щорічно 15 лютого, відбулася урочиста церемонія покладання квітів до пам'ятного знаку воїнам-захисникам Вітчизни у сквері, що знаходиться на вул. Олександра Архипенка, 7/5.

У заході взяли участь Голова Оболонської РДА Кирило Фесик, його заступники, керівник апарату, працівники адміністрації, голова Оболонської районної спілки ветеранів Афганістану Вадим Марченко, ветерани Афганістану, а також громадськість району.

Кирило Фесик звернувся до присутніх: "Дуже символічно, що саме в дні найбільшої загрози можливої війни ми шануємо подвиг людей, які брали участь у війні в Афганістані! На жаль, історія циклічна. 33 роки тому, наші молоді хлопці залишали гори та поля Афганістану. Більшість залишала ці території з думкою, що світові лідери отримали такий урок, який стане «щепленням» від усіх майбутніх війн. Але 8 років тому саме ветерани Афганістану - тоді вже досвідчені чоловіки, першими пішли боронити Україну на Сході. В тому числі і завдяки їм Україна встояла.

Не хочу говорити багато пишних слів. Тільки скажу, що майже усі ветерани, яких я зустрічав - це люди з особливою енергетикою, особливою силою, яку відчуваєш щойно їх побачив. Дякую за вашу пожертву і самовідданість, дякую за те що ви є авторитетом для нових поколінь військових.
Ми завжди будемо вдячні Вам і ніколи не забудемо Вас. Хочу щоб у нашій історії список війн завершився і більше ніколи не оновлювався".
Учасники церемонії вшанували пам’ять загиблих воїнів хвилиною мовчання.

 

 

Перейти до спискуВерсiя для друку