Головна  →  Новини  →  12 січня 2022

Інспектори благоустрою сьогодні внесли близько півтисячі приписів та склали майже 80 адміністративних протоколів за неякісне прибирання снігу та накрижень

Інспектори благоустрою, яких у столиці працює близько 120, щодня посилено контролюють стан прибирання вулиць від снігу та накрижень. Сьогодні від 8:00 інспектори благоустрою внесли близько 500 приписів та склали до 80 адмінпротоколів за несвоєчасне звільнення міста від наслідків опадів. Про це повідомив директор Департаменту міського благоустрою Тимур Ткаченко.

«Зима для інспекції – зазвичай період посиленого контролю за снігоприбиранням. Коли починаються потужні опади, вже з 8:00 інспектори в буквальному сенсі «на ногах». Долають за день інколи десятки кілометрів, обходять свої сектори, яких у Києві близько ста, фіксують, як триває прибирання снігу. За сьогодні внесли близько 500 приписів та склали майже 80 адміністративних протоколів за неякісне снігоприбирання», – прокоментував Тимур Ткаченко.

Він додав, що особлива увага інспекторів прикута до об’єктів соціальної інфраструктури: зупинок громадського транспорту, виходів із метро, шкіл та садочків, закладів харчування та торгівлі.

«Найближчими днями утримається морозна погода, тож можливе утворення бурульок на дахах. Поставив завдання інспекції – уважно контролювати прибирання накрижень, бо це може бути надзвичайно травматично для перехожих. За відсутність сигнальної стрічки, що огороджує небезпечну ділянку – також передбачений штраф. Для підприємців – до 1700 грн», – сказав директор Департаменту міського благоустрою Тимур Ткаченко.

kyivcity.gov.ua

undefined

Перейти до спискуВерсiя для друку