Головна  →  Новини  →  6 січня 2022

У 2021 році ЦНАПи столиці опрацювали понад 1 млн 629 тис. документів громадян – Костянтин Усов

Протягом 2021 року Центри надання адміністративних послуг Києва опрацювали 1 629 583 документи. Про це повідомив заступник голови КМДА Костянтин Усов у своєму Telegram-каналі.

«Близько 99 000 документів були подані киянами особисто, 47 737 – в електронному вигляд, ще 39 749 – надіслані поштою. Кількість телефонних консультацій склала близько 554 000», – зазначив Костянтин Усов.

Заступник голови КМДА нагадав, що під час локдауну у київських ЦНАПах діяла змішана форма прийому громадян: заявники зверталися до Центру, попередньо зареєструвавшись в електронній черзі на конкретну годину, або відвідували ЦНАП у зручний час, скориставшись талоном.

«Найчастіше кияни зверталися до ЦНАПів, щоб оформити реєстрацію місця проживання, реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, а також отримати паспортні послуги», – повідомив заступник голови КМДА.

Також у 2021 році стала більш популярною послуга обміну посвідчення водія та видачі дублікату – за рік опрацьовано 2034 звернення, це майже 37% від усієї кількості випадків із початку надання послуги у 2018 році.

Нагадаємо, ЦНАПи міста приймають документи громадян не лише в паперовому, а й у цифровому вигляді. Це додаткова зручність для користувачів смартфонів, яким не треба нести з собою у ЦНАП ID-картку, закордонний паспорт, права чи ідентифікаційний код.

kyivcity.gov.ua

Перейти до спискуВерсiя для друку