Головна  →  Новини  →  21 грудня 2021

Центр комплексної реабілітації для дітей та молоді з інвалідністю Оболонського району розпочне повноцінну роботу з 2022 року

Центр комплексної реабілітації для дітей та молоді з інвалідністю Оболонського району  розпочне повноцінну роботу з 2022 року

Сьогодні заступниця Київського міського голови Марина Хонда завітала до Центру комплексної реабілітації для дітей та молоді з інвалідністю Оболонського району міста Києва, що за адресою  вул. Вишгородська, 54. 

Центр (далі - ЦКРДМІ ) майже готовий до прийому дітей та молоді з особливиим потребами. Так, невдовзі  ЦКРДМІ розпочне повноцінну роботу та прийматиме до 50 осіб на день. А поки тут триватимуть останні приготування.

У ЦКРДМІ працюватимуть практичні психологи, вчителі-дефектологи, логопеди, соціальні педагоги та вихователі, ерготерапевт, реабілітологи, та масажисти, а також фахівці з трудової реабілітації (інструктор з праці та вихователь з трудового навчання).

Для дітей та молоді з особливими потребами будуть надаватися наступні послуги: педагогічні, психологічні, денного перебування, трудової реабілітації (абілітації), соціальної адаптації, консультативні та інші послуги.

Група денного перебування з організацією триразового харчування, розрахована на 8 дітей віком від 3 до 8 років, переважно з ДЦП . Діти перебувають під наглядом фахівців Центру цілий день (з 9-00 до 18-00 години) батьки можуть працевлаштуватись.

Особи, віком від 8 до 35 років, які знаходяться в ЦКРДМІ, будуть отримувати як короткотривалі послуги (до 4х годин) так і разові послуги (консультування, інформування, перенаправлення та інші).

Фахівці Центру забезпечуватимуть надання послуг по наступним напрямам нозологій у дітей: розлади аутичного спектру, різних діагнозів; комплексні, органічні порушення, порушення розумового розвитку, синдром Дауна; затримка психічного розвитку, мовленевого розвитку великого спектру діагнозів, гіперактивність, тощо.

Розширення Центру забезпечить комплексне надання послуг (усі послуги будуть надаватись безкоштовно!), а також надасть можливість збільшити їх кількість, охопити більшу чисельність дітей та молоді з інвалідністю.

Довідково:

Для повноцінного функціонування та перебування в ЦКРДМІ, в приміщенні площею 713,4 кв.м. був проведений капітальний ремонт на суму 11 781 517,03 грн. та придбано обладнання на суму 12 669 000,00 грн. (меблі, комп’ютерна техніка, інтерактивна проекція, тренажери, система для музикотерапії, система віртуальної когнітивної реабілітації та ін.).

Структура Центру:

1)адміністрація;

2)відділ господарського забезпечення;

3)відділення соціальної-педагогічної реабілітації (денного перебування);

4)відділення психолого-педагогічної реабілітації;

5)відділення фізкультурно-спортивної реабілітації;

6)відділення трудової реабілітації (абілітації)/ профорієнтації.

            

Перейти до спискуВерсiя для друку