Головна  →  Новини  →  7 листопада 2014

В Оболонському районі привітали Героя Радянського Союзу

В Оболонському районі привітали Героя Радянського Союзу

З нагоди відзначення 70-ї річниці визволення України та 71-ї річниці визволення міста Києва від фашистських загарбників керівництво Оболонського району вшанувало тих, хто власними зусиллями здолав німецького агресора.

З урочистим привітанням, словами вдячності та цінними подарунками голова Оболонського району Олександр Леонідович Цибульщак, перший заступник голови Олег Климентійович Бойченко, начальник управління праці та соціального захисту населення Клебанова Олена Борисівна, голова громадської організації «Організація інвалідів війни, Збройних Сил та учасників бойових дій Оболонського району м.Києва» Петро Олександрович Поповкін завітали в гості до Героя Радянського Союзу Павла Марковича Наумова.

Щоб потрапити на війну, Павло Маркович змінив рік народження  в документах. Тільки так його взяли в піхотно-кулеметне училище, щоб потім відправити на фронт. Але подорослішати довелося не лише за паспортом. У 1943 році в Курсько-Орловській битві його було серйозно поранено. Після шпиталю потрапив на північний захід Белорусі звільняти окуповану територію і блокадний Ленінград. Брав участь в операції “Багратіон”. Воював на всіх чотирьох фронтах, звільняючи важливі міста-фортеці північно-західних союзних республік. Штурмував Кьонігсберг.

Все життя Павла Марковича було тісно пов’язане з військовою справою. Сорок років він відслужив у Збройних Силах. За свою відвагу ветеран отримав чимало відзнак – серед них чотири медалі “За відвагу”, орден Великої Вітчизняної війни І ступеня, два ордени Червоної Зірки, орден Богдана Хмельницького ІІІ ступеня, три медалі “За бойові заслуги”. Зараз йому 89 років, але не зважаючи на це він бере участь у патріотичному вихованні молоді.

«Ваш життєвий шлях – зразок самовідданого служіння своїй державі, своєму народові. Ми високо цінуємо велич Вашого подвигу, а Ваше життя – приклад як для нас, так і для всіх прийдешніх поколінь» - зазначив голова району Олександр Цибульщак.

В цей урочистий день шановному Павлу Марковичу, побажали міцного здоров’я, щастя, миру, добра та злагоди.

 

Перейти до спискуВерсiя для друку