Головна  →  Новини  →  13 жовтня 2021

В Оболонській районній в місті Києві державній адміністрації для суб’єктів соціальної роботи відбувся навчальний семінар

За ініціативи Оболонського районного в місті Києві центру соціальних служб 12 жовтня 2021 року на базі Оболонської районної в місті Києві державної адміністрації для суб’єктів соціальної роботи відбувся навчальний семінар.
 
«Попередження суїцидальних проявів у підлітків». Семінар провела завідувач Науково-методичного центру практичної психології та соціальної роботи - Хмєлєва-Токарєва Ольга Василівна.
 
 
Проблема суїцидальних проявів у підлітків в останні роки стає все більш актуальною, за останні роки різко збільшилась кількість самогубств серед дітей, піділтків та молоді, що навчається.
 
 
Суїцидальна поведінка підлітків, маючи подібність з діями дорослих, відрізняється віковою своєрідністю. Підліткам характерна підвищена вразливість і навіюваність, здатність яскраво відчувати і переживати, схильність до коливань настрою, слабкість критики, егоцентрична спрямованість, імпульсивність в ухваленні рішення.
 
Досить часто самогубство підлітків викликається гнівом, протестом, злістю або бажанням покарати себе і інших. При переході до підліткового віку виникає підвищена схильність до самоаналізу, песимістичної оцінки навколишнього оточення і своєї особистості.
Дякуємо за цікавий, змістовний та дуже актуальний навчальний семінар Ольга Хмелевая.
Сподіваємось на подальшу співпрацю!
За інформацією РЦСССДМ
 
 
 
Перейти до спискуВерсiя для друку