Головна  →  Новини  →  13 жовтня 2021

Київська міська державна адміністрація розпочала прийом заявок для участі в енергоефективній програмі «70/30»

Із 12 жовтня розпочинається прийом заявок для участі у міській конкурсній програмі енергоефективних проектів «70/30» у 2022 році. Програма дозволяє мешканцям житлових будинків, у яких створені ОСББ та ЖБК, здійснити енергоефективні заходи та вплинути на вартість комунальних послуг шляхом співфінансування: 30% оплачують мешканці, а 70% – міський бюджет. За відповідне рішення про старт прийому заявок сьогодні проголосували члени конкурсної комісії.

Нагадаємо, зазначена муніципальна програма працює вже понад 7 років. Програма «70/30» запроваджена у Києві у 2014 році. Вона передбачає методику співфінансування: 70% вартості робіт оплачує місто, 30% – мешканці. До конкурсу допускаються проекти, за умови гарантування об’єднанням співвласників багатоквартирного будинку та членами кооперативного будинку оплати не менше 30% від загальної вартості робіт.

До переліку робіт, що можуть бути виконані у будинку належать:

  • встановлення будинкових приладів обліку теплової енергії на опалення/гаряче водопостачання;
  • реконструкція теплових пунктів та встановлення нових індивідуальних теплопунктів;
  • теплоізоляція, капітальний ремонт дахів та підвальних перекриттів;
  • заміна вікон та дверей у місцях загального користування на енергозберігаючі;
  • модернізація та заміна внутрішньобудинкових інженерних мереж;
  • утеплення фасадів;
  • заміна освітлювальних приладів на енергоефективні та/або встановлення датчиків руху для регулювання освітлення у місцях загального користування;
  • реконструкція систем теплопостачання та/або гарячого водопостачання із застосуванням відновлюваних чи альтернативних джерел енергії;
  • капітальний ремонт або технічне переоснащення внутрішньобудинкового електричного обладнання.

Отримати консультацію можна направивши свої питання на електронну адресу:[email protected]

Звертаємо увагу! Заради безпеки відвідувачів та враховуючи карантинні обмеження, прийом заявок здійснюється за попереднім записом за тел.: (044) 279 81 86. Після підтвердження запису конкурсні пропозиції приймаються в приміщенні Департаменту житлово-комунальної інфраструктури КМДА за адресою: вул. Велика Житомирська, 15-А, каб. 13-14.

kyivcity.gov.ua

 

 
Перейти до спискуВерсiя для друку