Головна  →  Новини  →  24 вересня 2021

Україна продовжує наполегливу роботу над імплементацією Угоди про асоціацію з ЄС

Про це заявив Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль 22 вересня під час засідання Комісії з питань координації виконання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

Стан реалізації домовленостей, досягнутих під час проведення 22-го Саміту Україна - ЄС, та підготовку до проведення наступного Саміту в жовтні цього року учасники засідання обговорили за участі Віцепрем’єр-міністерки з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольги Стефанішиної, Першого заступника Голови Верховної Ради України Руслана Стефанчука, Голови Представництва ЄС в Україні Матті Маасікаса, представників Офісу Президента, Уряду та народних депутатів.

Про це повідомляє Урядовий портал.

Прем’єр-міністр підкреслив, що на 22-му Саміті та 7-му засіданні Ради асоціації Україна - ЄС було визначено важливі пріоритети та напрями поглиблення двосторонньої взаємодії.

«Наш першочерговий пріоритет — це спільна готовність до подальшого поглиблення інтеграційних процесів у відносинах України та ЄС, зокрема поступова інтеграція України до внутрішнього ринку ЄС. Безумовно, ми наполегливо працюємо над нашим ключовим завданням — імплементацією Угоди про асоціацію», — зазначив Денис Шмигаль.

Як зауважив Глава Уряду, у ІІ кварталі цього року затверджено 22 пріоритетні євроінтеграційні проекти актів — з них схвалено 7 законопроектів та прийнято 15 актів Уряду. Крім того, на найближче засідання Уряду буде винесено ще 4 проекти актів у сфері європейської інтеграції. Денис Шмигаль також підкреслив посилення співпраці з Верховною Радою.

«У ІІ кварталі дійсно прискорено роботу в частині супроводження пріоритетних законопроектів. Ухвалено в цілому 11 важливих законів. Крім того, прийнято в першому читанні 25 проектів законів. Більшість законопроектів опрацьовано профільними Комітетами та готові для внесення на пленарні засідання Парламенту», — відзначив Прем’єр-міністр.

Під час засідання Комісія схвалила план-графік з 52 проєктів актів у сфері європейської інтеграції, які необхідно внести на розгляд Уряду до кінця листопада. Також було оновлено таблицю з переліком пріоритетних законопроектів у сфері європейської інтеграції, які потребують першочергового розгляду Верховної Ради.

Наступне засідання Комісії заплановано на грудень 2021 року.

eu-ua.kmu.gov.ua

Перейти до спискуВерсiя для друку