Головна  →  Новини  →  23 вересня 2021

Валентин Мондриївський: У столиці працюють усі садочки та школи з урахуванням карантинних обмежень

Із 23 вересня в Україні почали діяти карантинні обмеження жовтої зони, водночас усі столичні школи та садочки працюють у звичайному режимі. Про це повідомив заступник голови КМДА Валентин Мондриївський.

«Наразі Київ – лідер із вакцинації працівників освітньої галузі, станом на 23 вересня майже 100 відсотків закладів освіти, яких у місті понад 900, досягли показника в 80 відсотків вакцинованих. В Україні ми єдині, хто показав такі результати. Однак у певних регіонах вакцинація працівників часто ледве перетинає позначку в 50 відсотків, що змусило центральну владу дозволити працювати садочкам та молодшій школі в усій країні, навіть не виконавши вимогу з вакцинації 80 відсотків усього складу закладу», – зауважив Валентин Мондриївський.

Він нагадав, що вакцинація у Києві відбувається суто на добровільних засадах, а такий відсоток вакцинованих в місті говорить про відповідальність киян та про послідовні й продумані дії столичної влади задля захисту і безпеки наших дітей в умовах карантину.

Також Валентин Мондриївський зазначив, що в першу чергу активно вакцинувався саме педагогічний склад закладів освіти, а за минулий тиждень підтягнулися й технічні працівники. Вакцинація працівників триватиме й надалі. Наразі всі школи та садочки готові до роботи в умовах карантину й забезпечені необхідними засобами для дезінфекції. Водночас заборона на відвідування батьками закладів освіти продовжує діяти.

kyivcity.gov.ua


 

 
Перейти до спискуВерсiя для друку