Головна  →  Новини  →  5 серпня 2021

Підготовка до зими: на київській ТЕЦ-6 триває капітальний ремонт енергоблоку № 1

Київська теплоелектроцентраль № 6 – наймолодша в Україні. Її теплова потужність – 1740 Гкал/год, а електрична – 500 МВт. Це дозволяє забезпечувати постачання гарячої води і тепла для житлового та соціального фонду у п’яти районах Києва (Дарницькому, Деснянському, Оболонському, Подільському, Шевченківському).

Про це повідомляє КП «Київтеплоенерго».

Енергоблок — це потужний цілісний комплекс, що включає котел, турбіну, генератор. Зазвичай його капітальний ремонт проводиться раз на 4 роки. Енергоблок № 1, який виведено в ремонт, працює з 1982 року. Його потужність – 250 МВт. Під час ремонтних робіт проведуть діагностику і технічне обслуговування складових енергоблоку, а також замінять старе устаткування на нове. Наприклад, у турбіні, яка за хвилину здійснює 3 тисячі обертів, замінять дефектні діафрагми та ступені робочих лопаток. На енергетичному котлі – замінять майже сімсот петель конвективного пароперегрівача низького тиску.

«Проведення ремонтів у міжсезоння – це ключова передумова забезпечення надійної теплогенерації на ТЕЦ в осінньо-зимовий період. Незважаючи на енергетичну кризу та дефіцит коштів, що виник через стрімке зростання вартості газу, ми виконуємо усі необхідні заходи для підготовки київських ТЕЦ до опалювального сезону. Взимку ТЕЦ-5 та ТЕЦ-6 забезпечують теплом 48 % мешканців Києва у 8 адміністративних районах столиці. Також вони виробляють електроенергію для Об’єднаної енергосистеми України. Тому проведення поточних ремонтів – це один із важливих кроків для енергобезпеки Києва», – зазначив директор структурного підрозділу «Київські ТЕЦ» КП «Київтеплоенерго» Олександр Шевченко.

Крім того, на ТЕЦ-6 вже виконано поточний ремонт енергоблоку № 2 і трьох водогрійних котлів, а до початку опалювального сезону виконають ремонт ще трьох водогрійних котлів та відремонтують насосне обладнання.

Проведення ремонтів на ТЕЦ не впливає на надання послуги з гарячого водопостачання та на баланс електроенергії в Києві.

Більшість обладнання на ТЕЦ працює ще з радянських часів і потребує оновлення. Одразу після переходу у 2018 році теплоенергетичного комплексу в муніципальне управління «Київтеплоенерго» розпочало його масштабну модернізацію. Наразі триває реалізація проєктів із модернізації: встановлення конденсаційного економайзера на ТЕЦ-5 та когенераційних установок на ТЕЦ-6. Впровадження цих заходів дозволить підвищити гнучкість енергосистеми Києва, а також покращити якість надання послуг киянам.

kyivcity.gov.ua

Перейти до спискуВерсiя для друку