Головна  →  Новини  →  11 червня 2021

Володимир Бондаренко: Детальний план територій Оболонського району першочергово передбачає побудову інфраструктурних об’єктів

Детальний план територій Оболонського району першочергово передбачає побудову інфраструктурних об’єктів відповідно до оновленої містобудівної документації.

За словами заступника міського голови – секретаря Київської міської ради Володимира Бондаренка, завдяки цьому рішенню держава отримає орієнтовно пів мільярда гривень прибутку, а Київ – сучасний новий район зі школою, садками, розвинутою інфраструктурою та парком.

Таке рішення було підтримано 10 червня, на пленарному засіданні II сесії Київської міської ради IX скликання, більшістю депутатів.

«Оболонський район потребує будівництва нових закладів освіти, і саме це передбачено у новій містобудівній документації. З огляду на нагальні потреби та перспективи розвитку заплановано відкриття трьох закладів дошкільної освіти на 420 місць, а саме два вбудовано-прибудованих заклади місткістю на 80 та 100 місць та одного окремо розташованого закладу на 240 місць. Також у районі з’явиться й новий комплекс об’єднаних закладів загальної середньої освіти з закладом професійної освіти, який розраховано на 1 500 учнів, у тому числі 1 440 учнівських місць загальної освіти та 60 місць для отримання професійної освіти», – наголосив Володимир Бондаренко.

Заступник міського голови зазначив, що другим важливим напрямом реалізації проєкту є забезпечення району закладами медичного обслуговування. Передбачено амбулаторії сімейного лікаря загальної практики на перших поверхах житлових будинків, що намічені до будівництва уздовж вулиці Проектної, 1.

«Необхідно наголосити, що 54% території мікрорайону відведено під зелені зони. Проєкт унікальний тим, що не передбачає ущільнення наявної забудови, а ревіталізацію занедбаної агропромислової території. Також проєкт детального плану включає заходи із розвитку інженерно-транспортної інфраструктури спрямовані на організацію комфортних та безпечних зв’язків існуючого житлового масиву з проєктним комплексом до складу якого увійшли об’єкти соціальної інфраструктури. Врешті містобудівною документацією заплановано організацію маршруту транспорту по Великій Кільцевій дорозі, будівництво другого підземного та наземних переходів», – додав Володимир Бондаренко.

[email protected]

Перейти до спискуВерсiя для друку