Головна  →  Новини  →  11 червня 2021

Ділянку автомобільної дороги біля парку «Наталка» буде передано до комунальної власності

Ділянку автомобільної дороги на Оболоні буде передано до комунальної власності територіальної громади міста Києва, з метою ремонту, прибирання та утримання в цілому.

Таке рішення було прийнято 10 червня на пленарному засіданні II сесії Київської міської ради IX скликання. Рішення підтримали більшість депутатів.

За словами депутата Київської міської ради, члена Постійної комісії з питань бюджету та соціально-економічного розвитку Богдана Чорнія, дорогу буде передано на баланс КП «ШЕУ по ремонту та утриманню автомобільних шляхів та споруд на них Оболонського району» у зв'язку з необхідністю кваліфікованого догляду за станом дорожнього покриття.

«Мова йде про 425 метрів дороги, яка знаходиться вздовж парку «Наталка». Дорога не є частиною парку. Зазначений автошлях досі не передано на баланс обслуговуючим комунальним підприємствам та, відповідно, не утримується, належним чином. Незадовільний стан дорожнього покриття викликає справедливе обурення мешканців району. Дорога біля сучасного та яскрового, по справжньому, європейского парку не може бути занедбаною, тому у неї має зявитись ефективний кваліфікований господар», – зазначив Богдан Чорній.

Депутат наголосив, що проїзд уздовж парку «Наталка» від шлагбаума до річки «Дніпро» залишатиметься в обмеженому доступі. Рішення жодним чином не порушує права громади, там і надалі залишатиметься пішохідна зона.

Богдан Чорній додав, що найближчим часом міська влада планує розпочати роботу з інвентаризації Оболонської набережної, яка, наразі, за жодним балансоутримувачем не закріплена.

[email protected]

Перейти до спискуВерсiя для друку