Головна  →  Новини  →  9 червня 2021

Ділянку автомобільної дороги Оболонської набережної планується прийняття до комунальної власності територіальної громади м. Києва

Ділянку автомобільної дороги Оболонської набережної планується прийняття до комунальної власності територіальної громади м. Києва

З метою ефективного використання та збереження автомобільних доріг Оболонського району міста Києва виникла необхідність вжиття заходів, щодо прийняття до комунальної власності територіальної громади м. Києва ділянки автомобільної дороги Оболонської набережної (вздовж парку «Наталка» від шлагбаума до р. Дніпро) у Оболонському районі м. Києва.

Дорога не є частиною парку «Наталка» ніколи до парку не належала та взагалі не оформлена за містом Києвом, тобто фактично нікому не належить, що унеможливлює її збереження та здійснення будь-якого виду ремонтних робіт. Зазначений автошлях не переданий на баланс обслуговуючим комунальним підприємствам та відповідно не утримуються, не обслуговуються належним чином.

На даний час, відсутній верхній шар асфальту, зруйновані тротуари, відсутня велодоріжка. Незадовільний стан дорожнього покриття викликає обурення мешканців району.

Враховуючи вищевикладене, місто планує прийняти до комунальної власності автомобільну дорогу та закріпити її на праві господарського відання за комунальним підприємством «Шляхово-експлуатаційне управління по ремонту та утриманню автомобільних шляхів та споруд Оболонського району» м. Києва, і, таким чином дорога отримає господаря.

Заплановано встановити систему болардів (що дозволить запобігти руху автомобілів по пішохідній набережній) та створити сприятливі умови для відвідувачів парку «Наталка».

Перейти до спискуВерсiя для друку