Головна  →  Оголошення  →  8 червня 2021

Запрацювала безоплатна «гаряча лінія» підтримки батьків після пологів 0 800 500 313

7 червня заcтупник Міністра соціальної політики Борис Лебедцов взяв участь у презентації проекту та запуску «гарячої лінії» підтримки батьків після пологів за участю Урядового уповноваженого з питань гендерної політики Катерини Левченко.

«Гарячу лінію» започаткувала Громадська організація «Клуб підтримки вагітності та материнства «Лада» в межах проекту «Європейський Союз для сталості громадянського суспільства в Україні», що впроваджується ІСАР Єднання за фінансової підтримки Європейського Союзу.

Борис Лебедцов привітав ініціативу громадської організації щодо моделювання комплексної підтримки батьків після пологів, підкреслив важливість співпраці у проведенні заходів щодо реалізації сімейної політики зі структурами громадянського суспільства.

«Для всебічного та гармонійного розвитку дитини потрібна сім’я, у якій формуються позитивні емоційні стосунки, забезпечуються догляд та виховання відповідно до віку, індивідуальних потреб і можливостей дитини, вибудовуються її світогляд та моральні орієнтири, формуються уміння та навички, необхідні для успішної соціалізації», - наголосив заступник Міністра.

За словами Бориса Лебедцова, розвиток сімейних форм виховання є пріоритетним завданням Мінсоцполітики, яке вживає заходів для популяризації важливості виховання та розвитку дитини у сім’ї, ролі територіальної громади у забезпеченні найкращих інтересів дитини, неприпустимості розлучення дитини з батьками через особливості її розвитку, негативних наслідків інституційного догляду та виховання для дитини і суспільства в цілому.

У своєму виступі заступник Міністра поінформував учасників презентації про ініціативи Мінсоцполітики щодо соціального захисту сімей з дітьми, підтримки розвитку відповідального батьківства, соціальної підтримки сімей у складних життєвих обставинах, впровадження системи соціальних послуг на рівні територіальної громади за місцем їх проживання, розвитку системи раннього втручання, запобігання та протидії домашньому насильству тощо.

msp.gov.ua

Перейти до спискуВерсiя для друку