Головна  →  Новини  →  15 травня 2021

16 травня Київ вшанує пам’ять жертв політичних репресій

16 травня, у День пам’яті жертв політичних репресій, на території Національного історико-меморіального заповідника «Биківнянські могили» вшанують пам’ять жертв комуністичного тоталітарного режиму.

За інформацією Українського інституту національної пам’яті, у зв’язку з карантинними обмеженнями, спрямованими на запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19, заходи у День пам’яті жертв політичних репресій цього року відбудуться у зміненому форматі.

Вхід на територію заповідника буде відкритий для відвідувачів за умов наявності засобів індивідуального захисту та дотримання соціальної дистанції.

О 12:00 буде проведена Молитва за невинно убієнними.

Усі охочі можуть ознайомитись із фотодокументальною виставкою про репресованих театральних діячів «Імена, викреслені з афіш», яка експонується при вході у заповідник. О 13:15 пройде кураторська лекція-екскурсія новою виставкою.

Окрім того, можна буде відвідати оглядову екскурсію «Биківня – територія пам’яті». Екскурсійний супровід забезпечується співробітниками заповідника. Місце збору екскурсійних груп – біля входу до Заповідника.

Кияни та гості столиці, які бажають дістатись до Биківнянських могил, мають змогу скористатись безкоштовним автобусом, який курсуватиме 16 травня з 11:00 до 15:00:

  • від станції метро Лісова до Заповідника (вихід із метро до голови поїзду на зупинку маршрутних таксі в напрямку м. Бровари);
  • на території Заповідника (просп. Броварський, Дніпровський район).

kyivcity.gov.ua

Перейти до спискуВерсiя для друку