Головна  →  Новини  →  14 травня 2021

Київ готується до відзначення Дня Європи

Мер Києва Віталій Кличко під час онлайн-брифінгу розповів, коли і як столиця святкуватиме День Європи.

«Цієї суботи українська столиця відзначатиме день Європи. Це – особливе свято, сповнене історичного та особливого значення. Адже мільйони українців відстояли своє прагнення, щоб наша держава рухалася європейським шляхом і стала частиною європейської спільноти. І ми робимо все, щоб Київ був сучасним містом і відповідав ключовим критеріям європейської столиці. Ми оновлюємо інфраструктуру, розвиваємо міські сервіси, створюємо нові сучасні зони відпочинку, туристичні об’єкти. І підтримуємо контакти з містами-побратимами Києва, налагоджуємо нові економічні та культурні зв’язки», – додав він.

Мер розповів, що протягом дня 15 травня на Михайлівській площі відбудуться святкові заходи, зустрічі та спілкування з послами і консулами європейських держав. Також можна буде ознайомитися з культурою цих країн. Відбудуться виступи колективів та віртуальні екскурсії.

«Розпочнеться свято о 8:00, коли з Пейзажної Алеї дадуть старт першим в Європі екоперегонам «ScootKyiv». Участь у них візьмуть кияни, гості міста, а також представники посольств, столичної та центральної влади. Сподіваємось, цьогорічна концепція відзначення Дня Європи в Україні буде цікавою та пізнавальною для киян та гостей столиці», – зазначив Віталій Кличко.

kyivcity.gov.ua

Перейти до спискуВерсiя для друку