Головна  →  Новини  →  16 квітня 2021

Віталій Кличко розповів про ускладнення, що трапляються у багатьох людей після коронавірусу

Мер Києва Віталій Кличко розповів про те, які наслідки для здоров’я несе коронавірус, та які ускладнення трапляються у багатьох людей, що перехворіли на COVID-19. Про це він заявив під час онлайн-брифінгу.

«Хотів би зазначити, що багатьом із тих, хто подолав коронавірус, доводиться потім лікувати і наслідки хвороби. За спостереженнями лікарів, після COVID-19 у пацієнтів трапляються післяінфекційні ускладнення. Найбільш поширені з них – ураження судинних систем органів людини. Зокрема, серцево-судинної. Може розвиватися серцева недостатність, інфаркти та інсульти. А через вплив на ендокринну систему у хворих погіршується робота щитовидної та підшлункової залоз. Звідси – тахікардія, набряки, слабкість, у деяких людей – випадіння волосся», – сказав Віталій Кличко.

Також, за словами мера Києва, може розвиватися або ускладнюватися перебіг цукрового діабету. Знижуватися слух. Страждає і дихальна система – легені. А через ураження судин нирок у пацієнтів розвивається ниркова недостатність.

«Відновлення організму після коронавірусу відбувається не так швидко і не так просто. Особливо зараз, коли ускладнився перебіг хвороби, а вірус став більш агресивним. Саме тому головне – берегтися від зараження! Адже жоден із нас не знає, як відреагує організм на коронавірус, і якими можуть бути ускладнення від цієї хвороби», – додав Віталій Кличко.

Він пояснив, що саме тому потрібні ті обмеження, що місто запровадило раніше і потім подовжило. Та закликав киян та гостей столиці берегтися і дотримуватися необхідних правил.

Разом із тим, підкреслив Віталій Кличко, великою залишається кількість летальних випадків від вірусу у столиці. Тільки з початку цього тижня – за 5 діб – у Києві померла 231 людина.

kyivcity.gov.ua

 

Перейти до спискуВерсiя для друку