Головна  →  Новини  →  8 квітня 2021

Зареєструватись на отримання допомоги від держави у розмірі 8 тис. грн можна буде вже наступного тижня, — Прем’єр-міністр


Прем’єр-міністр зауважив, що Верховна Рада вже схвалила механізм підтримки громадян та бізнесу, який Уряд розробив на доручення Президента України.

«Цей механізм передбачає надання одноразової грошової допомоги у розмірі 8 тисяч гривень. Він вже працював узимку, і ми його повертаємо в регіони, що перебувають у «червоних зонах». Зареєструватись на отримання допомоги від держави можна буде вже наступного тижня», — зазначив Денис Шмигаль.

Крім того, очільник Уряду відзначив, що у деяких регіонах після запровадження «червоного» рівня епідемічної небезпеки та відповідальної роботи місцевих органів влади спостерігається стабілізація ситуації з поширенням COVID-19. Зокрема, фіксується зменшення кількості хворих та зниження навантаження на лікарні.

«Якщо така динаміка буде зберігатися надалі, то можливе повернення таких регіонів до «помаранчевої» зони. Це вкотре демонструє, що адаптивний карантин працює і запроваджувати тотальний локдаун по всій країні наразі немає потреби», — сказав Прем’єр-міністр.

kmu.gov.ua

 

Перейти до спискуВерсiя для друку