Головна  →  Новини  →  7 квітня 2021

Валентин Мондриївський: За рік телеканал «Київ» відзняв понад 400 телеуроків для школярів

Спільному проєкту ТРК «Київ», Департаменту освіти і науки КМДА та Інституту післядипломної освіти Київського університету імені Бориса Грінченка «Відкритий урок» виповнився рік. На сьогодні відзнято понад 400 телеуроків для школярів. Про це повідомив заступник голови КМДА Валентин Мондриївський.

«Минулої весни під час запровадження карантину ТРК «Київ» першим в Україні почав транслювати відео-уроки для учнів 11 класів, щоб допомогти їм успішно скласти ЗНО. Перші випуски з’явилися в середині березня 2020 року. А найперший урок – історія України – набрав, і досі набирає, рекордну кількість переглядів», – розповів Валентин Мондриївський.

За інформацією телеканалу, на сьогодні відзнято 412 уроків: 374 вже готові, 38 – у процесі виробництва. У проєкті взяли участь понад 150 викладачів. Серед них: кілька pаслужених учителів України, наприклад, Яна Коваль (хімія), Олександр Худобець (історія), а також фіналіст Global Teacher Prize Ukraine 2018 Олександр Черкас (вчитель інформатики, української мови та літератури), який увійшов до рейтингу «Топ 30 до 30-ти», та багато інших.

Загалом за минулу весну вчителі шкіл, гімназій, ліцеїв Києва, методисти і викладачі Інституту післядипломної педагогічної освіти Київського університету імені Бориса Грінченка записали понад 100 уроків із різних дисциплін: біології, хімії, української мови та літератури, історії України, світової історії, географії, фізики, алгебри, геометрії, німецької та англійської мов.

«Восени із початком нового навчального року було вирішено не лише продовжити цю практику, а й охопити програму середньої школи та не обмежувати кількість предметів. Тож тепер для учнів доступні й уроки з українознавства, трудового навчання, образотворчого й музичного мистецтва, фізичної культури та правознавства», – зазначив Валентин Мондриївський.

Станом на сьогодні уроки продовжують знімати. Їх можна подивитися в ефірі телеканалу «Київ» щодня о 10:00, а також на Youtube-каналі.

kyivcity.gov.ua

Перейти до спискуВерсiя для друку