Головна  →  Новини  →  2 березня 2021

З 01 cічня 2021 запроваджено ліцензії на роздрібну торгівлю рідинами, що використовуються в електронних сигаретах

Головне управління ДПС у м. Києві нагадує, що з 01 січня 2021 року набрали чинності нові правила торгівлі рідинами, що використовуються в електронних сигаретах, а саме: торгівля  рідинами, що використовується в електронних сигаретах, з 01 січня 2021 року повинна здійснюватися за наявності відповідної ліцензії.

Річну плату за ліцензію на право оптової торгівлі рідинами, що використовуються в електронних сигаретах, встановлено у розмірі 780 гривень.

Плата за ліцензію на роздрібну торгівлю рідинами, що використовуються в електронних сигаретах, становить 780 гривень на кожне місце торгівлі. Суб'єкти господарювання, які отримали ліцензію на роздрібну торгівлю тютюновими виробами, мають право продавати рідини, що використовуються в електронних сигаретах, без отримання окремої ліцензії на право роздрібної торгівлі такими рідинами.

Ліцензія видається за заявою суб’єкта господарювання (у тому числі іноземного суб’єкта господарювання, який діє через своє зареєстроване постійне представництво), до якої додається документ, що підтверджує внесення плати за ліцензію.

У заяві про видачу ліцензії на роздрібну торгівлю рідинами, що використовуються в електронних сигаретах, додатково зазначаються адреса місця торгівлі, перелік реєстраторів розрахункових операцій (далі – РРО), програмних РРО (книг обліку розрахункових операцій), які знаходяться у місці торгівлі, а також інформація про них: модель, модифікація, заводський номер, виробник, дата виготовлення; реєстраційні номери посвідчень РРО (книг обліку розрахункових операцій), фіскальні номери програмних РРО, які знаходяться у місці торгівлі, та дата початку їх обліку в контролюючих органах.

У додатку до ліцензії на роздрібну торгівлю рідинами, що використовуються в електронних сигаретах, суб'єктом господарювання зазначається адреса місця торгівлі і вказуються перелік електронних контрольно-касових апаратів та інформація про них: модель, модифікація, заводський номер, виробник, дата виготовлення; реєстраційні номери книг обліку розрахункових операцій, які знаходяться у місці торгівлі.

Відповідальність за достовірність даних у документах, поданих разом із заявою, несе заявник.

Ліцензія або рішення про відмову в її видачі видається заявнику не пізніше 10 календарних днів з дня одержання документів. У рішенні про відмову у видачі ліцензії повинна бути вказана підстава для відмови з посиланням на відповідні норми законодавства.

Ліцензії на право роздрібної торгівлі рідинами, що використовуються в електронних сигаретах видаються уповноваженими Кабінетом Міністрів України органами виконавчої влади за місцем торгівлі суб'єкта господарювання терміном на один рік.

Суб’єктам господарювання які здійснюють діяльність на території м. Києва для отримання ліцензії на право роздрібної торгівлі рідинами, що використовуються в електронних сигаретах необхідно звертатись із заявою до Центру обслуговування платників Головного управління ДПС у м. Києві за адресою: м. Київ, вул. Шолуденко, 33/19.

Звертаємо увагу, що суб’єкти господарювання, у яких основне місце обліку м. Київ, для отримання ліцензії на право оптової торгівлі  рідинами, що використовуються в електронних сигаретах, також звертаються за адресою:
м. Київ, вул. Шолуденко, 33/19 .

Довідково: Закон України від 19 грудня 1995 року № 481/95-ВР «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв, тютюнових виробів, рідин, що використовуються в електронних сигаретах, та пального».

Головне управління ДПС у м. Києві

Перейти до спискуВерсiя для друку