Головна  →  Новини  →  23 серпня 2013

«Радіо Київ» об’єднало День Народження Шевченка та України

Ще з березня хвиля 98 Fm готується до 200-річчя великого Кобзаря. Для цього створено десяток програм, одна із яких – «200 віршів до 200-річчя Шевченка»: це коли співробітники радіо ходять по місту з мікрофоном й камерою та запрошують перехожих прочитати з листа будь-який вірш Шевченка.

Цього разу, напередодні особливого дня – Дня Незалежності України,  творчість Кобзаря ми пригадували по-особливому. Пропонували людям читати вірші про любов до рідного краю. 

Напередодні, «десант» радіостанції Київ відправився у Парк Слави й запрошував перехожих  прочитати уривок з поезії Кобзаря про Україну. Протягом години ми записали близько п’ятдесяти учасників. Цікаво, що із них лише два киянина, решта – люди з різних куточків України, а ще з Росії, Білорусі, Польщі, Чорногорії,  Естонії та навіть з Англії. Декламували усі, до кого підходили: це і протоієрей Павло з Чернігова , реп виконавець з Бучі,  інженер з туманного Альбіону, вчителька з Нижнього Новгороду й сім’я з Москви.

Ось такий подарунок до Дня Незалежності від Шевченка та людей з вулиць Києва вийде на хвилях «Радіо Київ» цієї суботи та неділі.  Слухайте на початку кожної години  24 та 25 серпня й приєднуйтесь до Свята Незалежності на 98 Fm.

Перейти до спискуВерсiя для друку