Головна  →  Новини  →  27 січня 2021

Декларування 2021. У яких випадках громадяни не подають декларацію про майновий стан і доходи?

Головне управління ДПС у м. Києві  інформує, що з 1 січня стартувала кампанія декларування громадянами доходів, отриманих  протягом 2020 року.

Відповідно до вимог Податкового кодексу України обов’язок фізичної особи-платника податку на доходи фізичної особи щодо подання податкової декларації про майновий стан і доходи вважається виконаним і  декларація не подається, якщо такий платник податку отримував доходи:

від податкових агентів, які не включаються до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу;

виключно від податкових агентів незалежно від виду та розміру нарахованого (виплаченого, наданого) доходу, крім випадків, прямо передбачених ІV розділом Податкового кодексу України;

від операцій продажу (обміну) майна, дарування, дохід від яких відповідно до цього розділу не оподатковується, оподатковується за нульовою ставкою та/або з яких при нотаріальному посвідченні договорів, за якими був сплачений податок  та військовий збір;

у вигляді об’єктів спадщини, які оподатковуються за нульовою ставкою податку та/або з яких сплачено податок відповідно до п. 174.3 ст. 174 Податкового кодексу України.

Детальна інформація щодо кампанії «Декларування – 2021» за посиланням

https://tax.gov.ua/deklaratsiyna-kampaniya-2021/

За інформацією Головного управління ДПС у м. Києві 

 

Перейти до спискуВерсiя для друку