Головна  →  Новини  →  2 грудня 2020

В Оболонському районному відділі філії Державної установи « Центр пробації» у м. Києві та Київській області проведено просвітницьку лекцію

1 грудня відзначається Всесвітній день боротьби зі СНІДом. Цей день став одним з найбільш визнаних міжнародних днів здоров’я і важливою можливістю для поглиблення знань суспільства про це захворювання та його профілактику.

До Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом в Оболонському районному відділі філії Державної установи « Центр пробації» у м. Києві та Київській області проведено просвітницьку лекцію для суб’єктів пробації спрямовану на формування навичок здорового способу життя, підвищення рівня обізнаності про ВІЛ/СНІД, його профілактику та толерантне ставлення до ВІЛ-інфікованих.

Слухачам роз’яснено про шляхи зараження, методи попередження інфікування ВІЛ та  переваги раннього тестування на це захворювання.

Адже, якщо ВІЛ-інфекцію діагностувати вчасно, можна оперативно розпочати антиретровірусну терапію і надати необхідне лікування пацієнту, що гарантуватиме людині якісне та повноцінне життя. 

В ході лекції суб’єкти пробації проінформовані про місцезнаходження пунктів безкоштовного тестування на ВІЛ в Оболонському районі м. Києва, а також всім бажаючим надані інформаційні буклети щодо профілактики ВІЛ-інфекції.

За інформацією Центру пробації

 

 

Перейти до спискуВерсiя для друку