Головна  →  Новини  →  25 листопада 2020

Віталій Кличко: Тільки з початку листопада бригади швидкої здійснили більше 6 тисяч виїздів до хворих із підозрою на коронавірус

Тільки з початку листопада бригади швидкої в столиці здійснили більше 6 тисяч виїздів до хворих із підозрою на коронавірус. Та госпіталізували майже 5 тисяч пацієнтів. Про це мер Києва Віталій Кличко повідомив під час онлайн-брифінгу.

«Через збільшення кількості хворих, що перебувають у важкому стані і потребують госпіталізації, збільшилося навантаження на роботу бригад швидкої допомоги столиці. Вони працюють в інтенсивному режимі. Щодоби на зміну виходять 158 бригад швидкої. Вночі, зокрема, працюють 136 бригад», – сказав Віталій Кличко.

Він зазначив, що це загалом понад 1,5 тисячі медпрацівників – лікарів, фельдшерів, санітарів.

«Тільки з початку листопада швидкі столиці виїхали на понад 35 тисяч викликів. Із них, зокрема, до хворих із підозрою на коронавірус здійснили більше 6 тисяч виїздів. Госпіталізували майже 5 тисяч пацієнтів. Зазначу, що 15 цілодобових та 5 денних бригад виїжджають на виклики до хворих на коронавірус. Тому я ще раз звертаюся до водіїв: якщо ви бачите на дорозі швидку, що їде зі спецсигналами, – пропустіть її! Це значить, що бригада їде або на виклик, або вже везе пацієнта в лікарню. І може йтися про життя людини! Зважайте на це!» – наголосив Віталій Кличко.

Також він повідомив, що у стаціонарах медзакладів міста сьогодні лікуються 2113 хворих на коронавірус. Із них 27 дітей. У важкому стані перебувають 856 пацієнтів. Кисневу підтримку отримують 1123 людини. Під апаратами ШВЛ – 30 хворих.

kyivcity.gov.ua

Перейти до спискуВерсiя для друку