Головна  →  Новини  →  18 листопада 2020

Ольга Стефанішина: Європейська спільнота хоче бачити Україну лідером регіону

Європейська спільнота хоче бачити Україну не лише успішною країною з високим рівнем економічного розвитку, а й країною-лідером регіону. На цьому наголосила Віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина під час онлайн-форуму «Діалоги про реформи: На шляху до Вільнюса».

Урядовиця відзначила, що Україна нерозривно взаємодіє зі стратегічними партнерами, і це питання стале впродовж останніх років.

«Сталість процесів дозволяє нам бути більш амбітними, відігравати серйозну роль на міжнародній арені і сьогодні вести діалог з ЄС як повноправні партнери», – додала вона.

За словами Ольги Стефанішиної, сьогодні немає жодних сумнівів у тому, що європейська і євроатлантична інтеграція залишається ідеєю, яка об’єднує і дозволяє просувати системні стратегічні реформи. Україна продовжує рух до членства в ЄС. 

«Взаємодія Президента, Парламенту і Уряду налагоджена таким чином, що ми можемо собі дозволити мислити максимально стратегічно і амбітно», – зазначила Віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції. 

Наступними кроками Уряду будуть: 

  • оновлення Угоди про асоціацію. Україна продемонструвала спроможність виконання її умов, функціонування зони вільної торгівлі і потенціал у нарощуванні можливостей; 

  • долучення України до Європейського зеленого курсу.

kmu.gov.ua

Перейти до спискуВерсiя для друку