Головна  →  Новини  →  23 вересня 2020

День без авто – чудовий привід знайти альтернативу залізному конику

22 вересня у більшості країн світу відзначається Всесвітній День без автомобіля (World Carfree Day). Вперше його провели в 1998 році у Франції, практично повністю припинивши автомобільний рух у кількох містах. Згодом цю ініціативу підхопили і інші країни та міста.

Цього дня автомобілістам і мотоциклістам пропонується хоча б на добу відмовитися від використання приватного транспортного засобу на користь громадського транспорту, їзди на велосипеді або пішої ходи. Мета – привернути увагу до проблеми забруднення атмосферного повітря транспортними засобами та сприяти розвиткові альтернативних видів пересування. Адже щоразу, заводячи двигун автомобіля, ви прискорюєте зміну клімату. СО2 переважає серед інших парникових газів, що посилюють здатність атмосфери утримувати тепло. Наслідки глобальної зміни клімату добре помітні вже зараз: тануть льодовики, підвищується рівень Світового океану, гинуть коралові рифи, океанські течії змінюють свій напрям.

Ще один бік прогресу – чимало людей в автомобільних корках проводять значну частину свого часу. Саме тому Всесвітній день без автомобіля спонукає замислитися над сумними фактами та обійтися без авто хоча б один день.

Читачі та друзі бібліотеки ім. С.Чекаліна полюбляють альтернативні способи дістатися до місця призначення. Саме тому велосипеди, самокати, скейти частенько «паркуються» десь поблизу закладу. Та й книжечок, які знають про все і про те, як урятувати світ від екологічної загрози у бібліотеці вистачає.

Нагадаємо, що бібліотека впродовж тривалого часу стала місцем реалізації проєкту зі створення екопростору Зелена бібліотека / Green library. Проєкт ініційовано та успішно проваджується Жива сучасна бібліотека - БФ Бібліотечна країна, за що ми надзвичайно вдячні.


За інформацією закладу

 

 

Перейти до спискуВерсiя для друку