Головна  →  Новини  →  23 вересня 2020

В Центрі пробації відбувся захід до Міжнародного дня миру

Ми відзначаємо день миру, але говоримо про війну...

Ми відзначаємо день миру, пам'ятаючи, що війна йде просто зараз.

Пам'ятаючи, що війна починається набагато раніше, ніж починають розриватися снаряди.

Пам'ятаючи, що війна зачіпає усі сфери життя регіону, де вона відбувається.

Пам'ятаючи, що світ дуже малий і хвиля війни, хвиля насилля прокочується наскрізь, світ тендітний і відвертатися від біди в одній її стороні не можна.

Стало доброю традицією 21 вересня святкувати Міжнародний день миру, який був заснований у 1981 році.

7 вересня 2001 року Генеральна Асамблея ООН запропонувала розширити його значення, закликавши ворогуючі сторони в усьому світі оголосити щорічний Всесвітній день припинення вогню і відмовитися від насилля. Починаючи з 2002 року, Міжнародний день миру щорічно відзначається 21 вересня.

В цей особливий день пройшла зустріч психолога Оболонського районного відділу філії Державної установи «Центр пробації» у місті Києві та Київській області Людмилою Іваненко та суб’єктами «Центру пробації».

У ході зустрічі була проведена дискусія з суб'єктами пробації на тему військових конфліктів. Проведено кінопоказ та обговорено з суб'єктами пробації антивоєнний фільм «День коли настане мир», про історію появи 21 вересня та про те, як одна людина може змінити світ. Присутніми власноруч створено долоньки миру, на яких написано побажання миру всьому людству.

Найвищу цінність миру, який є запорукою щасливого життя, сьогодні відчула кожна українська родина. Мир не означає програти війну, мир – це щоденна праця кожного українця задля вдосконалення, розвитку і заможного майбутнього.

 

За інформацією Оболонського районного відділу філії 
ДУ «Центр пробації» у місті Києві та Київській області

Перейти до спискуВерсiя для друку