Головна  →  Новини  →  22 вересня 2020

Прем’єр-міністр: Запобігання домашньому насильству та забезпечення постраждалих захистом — серед завдань Уряду


Президент України Володимир Зеленський підкреслив, що протидія насильству є частиною внутрішньої та зовнішньої політики держави, для якої права людини — це одна з найвищих цінностей.

Глава держави підписав Указ «Про невідкладні заходи із запобігання та протидії домашньому насильству, насильству за ознакою статі, захисту прав осіб, які постраждали від такого насильства».

Дружина Президента Олена Зеленська наголосила на важливості підписання Указу. «Це рішучий і дуже важливий крок в боротьбі проти домашнього насильства в Україні», — сказала вона. На її переконання, в Україні має з’явитися дієва система реагування на випадки домашнього насильства, зокрема і збільшення кількості притулків для постраждалих від таких злочинів.

Зі свого боку Прем'єр-міністр Денис Шмигаль зазначив: нульова толерантність до домашнього насильства — це той соціальний принцип, який держава прагне сформувати в українському суспільстві. Він додав, що проблема насильства у сім’ї є досить поширеною в Україні.

«За кожним зверненням — людське життя, тому це не просто статистика, а часом життя цілої родини. Це виклик для всього суспільства. Тому наша мета — посилити реакцію на цей виклик. І реакція має бути абсолютно конкретною і починатися на рівні центральної та місцевої влади й закінчуватися в кожній родині», — зазначив Денис Шмигаль.

Керівник Уряду відзначив, що станом на 1 серпня в Україні створено 28 притулків, де постраждалі можуть знайти захист. Працює 11 денних центрів перебування людей, що потребують захисту. Для підтримки постраждалих працюють майже 400 бригад соціально-психологічної допомоги. І робота за цими напрямкам буде продовжуватися й далі, підкреслив Прем’єр-міністр.

Денис Шмигаль також назвав чотири пріоритетні завдання Уряду на найближчі роки. «Запобігання насильству. Забезпечення постраждалих послугами та захистом. Притягнення кривдника до передбаченої законом відповідальності. Дуже важливо, аби кожен випадок мав належну увагу від відповідальних фахівців і розвиток механізмів державно-суспільного партнерства у спільній роботі щодо запобіганню та протидії насильству», — резюмував Прем’єр-міністр.

Прем’єр-міністр: Запобігання домашньому насильству та забезпечення постраждалих захистом — серед завдань УрядуПрем’єр-міністр: Запобігання домашньому насильству та забезпечення постраждалих захистом — серед завдань УрядуПрем’єр-міністр: Запобігання домашньому насильству та забезпечення постраждалих захистом — серед завдань Уряду
 
kmu.gov.ua
Перейти до спискуВерсiя для друку