Головна  →  Новини  →  15 вересня 2020

Гендерні питання - пріоритет, особливо через пандемію коронавірусу - Ольга Стефанішина.

Ольга Стефанішина, Віцепрем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України провела зустріч з керівництвом Представництва ООН Жінки в Україні.

Учасники обговорення зосередили зустріч на пріоритетах співпраці для забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків. Зокрема з урахуванням пандемії Covid-19 та її наслідків, що мають непропорційно негативний вплив на жінок.

“Спільними зусиллями української влади за сприяння ООН.Жінки нам вдалося досягти суттєвих позитивних змін в забезпеченні рівних прав та можливостей жінок і чоловіків. Але подальший рух в цьому напрямку повинен враховувати нові виклики. Серед них пандемія коронавірусу, яка показала додаткові проблеми у забезпеченні гендерної рівності, протидії гендерно-зумовленому насильству тощо”, - наголосила Ольга Стефанішина.

Виконуюча обов’язки Голови Офісу ООН Жінки в Україні, Домініка Стояноська наголосила на важливості підтримання гендерних питань високо у загальнополітичному порядку денному.

“Координація гендерної політики на рівні Віцепрем’єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції - є однією з найкращих міжнародних практик та унікальною в європейському регіоні. Такий високий рівень політичної підтримки свідчить про наміри держави рухатись у напрямку забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків”, - підкреслила Стояноська.

Віцепрем’єр-міністр та ООН Жінки домовилися продовжувати та посилювати співпрацю задля впровадження національних та міжнародних зобов’язань в сфері гендерної рівності та прав жінок, включаючи реалізацію завдань у рамках порядку денного “Жінки.Мир.Безпека”.

eu-ua.org

Перейти до спискуВерсiя для друку