Головна  →  Новини  →  1 серпня 2020

Визначено, які регіони потрапили в червону, жовту, помаранчеву та зелену зони

Центральна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій на засіданні 31 липня визначила регіони за рівнем поширення епідемічної небезпеки COVID-19. До червоної зони буде віднесено Луцьк, Тернопіль та Кіцманський район Чернівецької області.

Про це повідомив Міністр охорони здоров’я Максим Степанов, коментуючи результати засідання Центральної комісії ТЕБ та НС в п’ятницю, 31 липня.

“Ми зробили баланс щодо роботи підприємств, нашої економіки і збереження здоров'я та життя наших громадян, що для нас дуже важливо”, - підкреслив керівник МОЗ.

За його словами, помаранчевий рівень поширення коронавірусу буде встановлений в Луцькому та Любешівському районі Волинської області, в Івано-Франківську та Тисменицькому районі Івано-Франківської області, у Львові та Миколаївському, Пустомитівському та Перемишлівському районах Львівської області, місті Бережани та Бучацькому районі Тернопільської області.

Загалом до червоної, помаранчевої та жовтої зони розповсюдження коронавірусу потрапили адміністративно-територіальні одиниці 8 областей України. Це стосується Вінницької, Волинської, Житомирської, Івано-Франківської, Закарпатської, Львівської, Тернопільської та Чернівецької областей.

Міністр уточнив, що вся інформація щодо рішення комісії буде розміщена на сайті МОЗ та Урядовому порталі. Крім цього, обласним державним адміністраціям доручено провести роз’яснювальну кампанію щодо введених рівнів обмежень.

Рішення Центральної комісії ТЕБ та НС прийняте на виконання постанови уряду щодо нових правил адаптивного карантину, яка вступає в дію з 3 серпня. Документом передбачається визначення регіонів за рівнем поширення коронавірусу на рівні адміністративно-територіальних одиниць. Для визначення, до якої із зон належить той чи інший регіон, застосовуватися такі показники, як завантаженість в лікарнях не більше 50% ліжко-місць, середня кількість проведених тестів - не менш 24 на 100 тисяч населення, коефіцієнт виявлення випадків інфікування - не більше 11%, показник динаміки зростання випадків інфікування - не більше ніж 10%.

За словами Максима Степанова, перехід в ту чи іншу зону відбуватиметься при перевищенні показників 5 днів поспіль.

Засідання Центральної комісії ТЕБ та НС буде проводитись кожної п'ятниці. За результатами аналізу ситуації в регіонах будуть визначатись рівні розповсюдження коронавірусу. Епідемічні показники на рівні районів та міст обласного значення за посиланням.

Визначено, які регіони потрапили в червону, жовту, помаранчеву та зелену зони

kmu.gov.ua

Перейти до спискуВерсiя для друку