Головна  →  Новини  →  16 жовтня 2013

Олександр Попов ініціює виплату муніципальних надбавок соціальним працівникам мережі центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді

Олександр Попов ініціює виплату муніципальних надбавок соціальним працівникам мережі центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді

Голова Київської міської державної адміністрації Олександр Попов заявив, що при формуванні бюджету столиці на 2014 рік необхідно передбачити у міському кошторисі виплату муніципальних надбавок соціальним працівникам мережі центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Києва. Про це очільник КМДА повідомив під час методичного зібрання з нагоди річниці введення інституту «фахівця із соціальної роботи».

Підчас заходу презентували результати діяльності фахівців із соціальної роботи в контексті надання соціальної підтримки найуразливішим верствам населення та широкого інформування громади про соціальні послуги.

«Соціальні ініціативи Президента України передбачають поліпшення стану надання соціальних послуг найуразливішим верствам населення. У цьому контексті рік тому була створена велика армія спеціалістів, які надають такі важливі послуги киянам, які конче потребують допомоги. Щоденна праця фахівців із соціальної роботи надзвичайно складна і відповідальна, тому й винагорода за такий труд має бути справедливою. Формуючи бюджет Києва на 2014 рік ми запропонуємо передбачити необхідні кошти на виплату муніципальних надбавок фахівцям із соціальної роботи», – сказав Олександр Попов.

Нагадаємо, з липня 2012 року введені посади фахівців соціальної роботи (далі ФСР) до районних центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді з чітко визначеним завданнями, зокрема, раннє виявлення сімей з дітьми, де є ризик загрози життю або здоров’ю дитини; надання сім’ям соціальних послуг: психологічних, соціально-педагогічних, юридичних, соціально-економічних та соціально-медичних; здійснення комплексних заходів допомоги: соціального супроводу сімей у СЖО; проведення профілактичної роботи щодо соціального сирітства в громаді; соціальна підтримка осіб з числа дітей-сиріт; сімей, де один із членів родини мав проблеми із законом.

Фактично фахівець із соціальної роботи – це менеджер, який залучає ресурси місцевої громади на вирішення проблем конкретної сім’ї; вміє правильно діагностувати проблематику складних життєвих обставин сім’ї. ФСР є координатором діяльності максимально можливих державних та недержавних суб’єктів соціальної роботи, що залучаються на вирішення проблем сім’ї; це спеціаліст, який може дати фахові рекомендації на психологічну, педагогічну, правову тематику.

Сьогодні фахівець із соціальної роботи у місті Києві – це найбільше поінформований спеціаліст у місцевій громаді щодо можливої підтримки та допомоги родинам у СЖО про діяльність мережі сервісів та окремих спеціалістів за тими чи іншими питаннями.

Перейти до спискуВерсiя для друку