Головна  →  Новини  →  10 липня 2020

Відбулась робоча нарада на підприємстві ТОВ «Київська макаронна фабрика»

09 липня 2020 року першим заступником голови Оболонської районної в місті Києві державної адміністрації Олександром Цибульщаком проведена чергова робоча нарада на підприємстві ТОВ «Київська макаронна фабрика». Під час наради були обговорені проблемні питання розвитку промислового комплексу району та харчової галузі.

Директор підприємства Швець Ніна Наумівна розповіла про роботу фабрики після запровадження карантинних заходів, пов’язаних з поширенням коронавірусної інфекції. Попри всі складнощі (проблеми з транспортом та поїздками працівників на роботу тощо), підприємство працювало цілодобово в напруженому режимі, задовольняючи зростаючий в умовах карантину попит на макаронні вироби.

На сьогоднішній день, на жаль, попит на продукцію підприємства зменшився, проте ТОВ "Київська макаронна фабрика" й надалі утримує лідерські позиції на ринку макаронних виробів України, пропонуючи своєму споживачу якісну продукцію за помірними цінами.

Інформативно: ТОВ  "Київська макаронна фабрика" є найпотужнішим підприємством макаронної промисловості України, воно першим налагодило випуск макаронних виробів “Екстра” і продовжує утримувати лідируючі позиції на ринку.За оцінкою Держкомстату, частка підприємства  на  ринку макаронних виробів України становить близько 14 %. Продукція фабрики є стратегічним продуктом харчування. Найбільшим споживачем її є м. Київ (з часткою 40%).

Історія фабрики почалася в ХХ столітті – у 1914 році. У 1956 році було побудовано та введено в експлуатацію нову фабрику продуктивністю 30 тонн макаронних виробів на добу. В результаті багатьох реконструкцій, добудови сучасних приміщень та цехів, встановлення нової оснастки, потужність підприємства збільшилася до 30 тис. тонн на рік.

 

За інформацією сектору промисловості

Перейти до спискуВерсiя для друку