Головна  →  Новини  →  3 липня 2020

Реєстраційний номер облікової картки платника податків для дитини можна отримати зручним способом

Головне управління ДПС у м. Києві нагадує, що отримати реєстраційний номер облікової картки платника податків для дитини можна наступними способами:

  • шляхом подання документів особисто до контролюючого органу;

  • шляхом подання документів в електронній формі;

  • в рамках реалізації експериментального проєкту «єМалятко».

Відповідно до Положення про реєстрацію фізичних осіб у Державному реєстрі фізичних осіб – платників податків, затвердженого наказом Мінфіну від 29.09.2017 № 822, фізична особа незалежно від віку (як резидент, так і нерезидент), яка не включена до Державного реєстру фізичних осіб – платників податків (далі – Державний реєстр), зобов’язана особисто або через представника подати до відповідного контролюючого органу облікову картку фізичної особи – платника податків за формою № 1ДР (далі – Облікова картка № 1ДР), яка є водночас заявою для реєстрації у Державному реєстрі.

Облікові картки № 1ДР малолітніх осіб (до 14 років) подаються до контролюючого органу одним із батьків (усиновителем, опікуном, піклувальником) за наявності свідоцтва про народження дитини та документа, що посвідчує особу одного із батьків (усиновителя, опікуна, піклувальника).

Довідково: Адреси Центрів обслуговування платників м. Києва та контактні телефони, за якими мешканці м. Києва можуть знайти інформацію щодо отримання реєстраційного номера облікової картки платника податків. (https://kyiv.tax.gov.ua/okremi-storinki/tsentri-obslugovuvannya-platnikiv-poda/67502.html)

Облікову картку № 1ДР та копії документів необхідних для реєстрації у Державному реєстрі можна подати в електронному вигляді за допомогою інформаційно-телекомунікаційної системи «Електронний кабінет» (cabinet.tax.gov.ua) (далі – Електронний кабінет).

Вхід до Електронного кабінету здійснюється за адресою: http://cabinet.tax.gov.ua, а також через офіційний вебпортал ДПС.

Реєстрацію дитини у Державному реєстрі можна здійснити відповідно до Порядку надання комплексної послуги «єМалятко», затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 10 липня 2019 року № 691, зокрема:

-   за бажанням батьків дитини чи одного з них здійснювати реєстрацію дитини у Державному реєстрі під час державної реєстрації її народження;

-   особам віком від 14 до 18 років, які не зареєстровані у Державному реєстрі, за їх бажанням під час оформлення паспорта громадянина України вперше. 

За інформацією Головного управління ДПС у м. Києві

Перейти до спискуВерсiя для друку