Головна  →  Новини  →  3 липня 2020

Віталій Кличко: «4G зв’язок відсьогодні доступний на 9 станціях київського метро»

Мер Києва Віталій Кличко разом із операторами мобільного ринку презентував роботу мобільного зв’язку стандарту 4G у київському метрополітені.

«Сьогодні ми, разом із операторами мобільного ринку України, презентуємо запуск 4G зв’язку на 8 станціях київського метро. Як ви знаєте, на станції «Академмістечко» система вже функціонує і гарно себе зарекомендувала», – сказав Віталій Кличко.

За словами мера столиці, розвиток мережі 4G став можливим завдяки раніше укладеному договору між операторами і КП «Київський метрополітен». Оператори отримали право на модернізацію частини обладнання, встановленого на станціях метро, до стандарту 4G.

«Проект непростий і тривалий, оскільки в процесі задіяні великі гравці ринку, підрядник і держустанови. Обсяги роботи чималі. Але вже зараз можна говорити про суттєвий прогрес у розвитку інфраструктури зв’язку в київській підземці», – зазначив Віталій Кличко.

Мер зазначив, що такі приклади співробітництва держави з приватним сектором демонструють, що немає нічого неможливого і майбутнє – за розвитком і впровадженням технологій.

«Я дякую всім причетним до цієї важливої справи. А киян хочу привітати з тим, що наше місто стає ще більш технологічним і зручним для потреб мешканців», – сказав Віталій Кличко.

Загалом зв’язок 4G працює відсьогодні на 9 станціях київського метро: «Академмістечко», «Житомирська», «Святошин», «Героїв Дніпра», «Мінська», «Оболонь», «Сирець», «Дорогожичі» та «Лук’янівська».

kyivcity.gov.ua

Перейти до спискуВерсiя для друку