Головна  →  Новини  →  3 липня 2020

Віталій Кличко: «Київ збільшив кількість тестувань на COVID-19, бо до медиків звертаються все більше людей із симптомами коронавірусу»

Кількість тестувань на коронавірус у столиці збільшується, оскільки все більше людей звертаються до медиків із симптомами коронавірусу. Про це мер столиці Віталій Кличко заявив під час онлайн прес-конференції.

«Зазначу, що ми збільшуємо кількість тестувань на COVID-19, оскільки все більше людей звертаються до медиків із симптомами коронавірусу. Наприклад, тільки за останню добу в столиці зробили майже 5 тисяч тестів методом ПЛР та ІФА. Зокрема, за весь період «Київський лабораторний центр МОЗ України» зробив майже 44 тисячі досліджень ПЛР-тестів. Роблять такі дослідження ще в 4 комунальних медзакладах. А також – у приватних клініках і державних медичних установах», – сказав Віталій Кличко.

Також він повідомив, що мобільні бригади медиків від початку роботи відібрали майже 29 тисяч зразків біоматеріалу для дослідження.

«Показник тестування в столиці сьогодні – найвищий в Україні і становить понад 74 тести на 100 тисяч мешканців міста», – наголосив Віталій Кличко.

kyivcity.gov.ua

Перейти до спискуВерсiя для друку