Головна  →  Новини  →  19 червня 2020

Закінчується кампанія декларування громадянами доходів, отриманих в 2019 році

Головне управління ДПС у м. Києві нагадує, що податкова декларація про майновий стан і доходи за 2019 рік (далі - Декларація) подається громадянами до 1 липня 2020 року.

Сплатити суму податкового зобов’язання, яке платниками визначено в декларації до сплати, необхідно до 1 жовтня 2020 року.

Звертаємо увагу, Декларація подається платниками податків за місцем своєї податкової адреси в один із таких способів (за вибором):

-  особисто або уповноваженою на це особою;

- надсилається поштою з повідомленням про вручення та з описом вкладення. В такому випадку платник податку зобов’язаний здійснити таке відправлення не пізніше ніж за п’ять днів до закінчення граничного строку подання податкової декларації;

- засобами електронного зв’язку в електронній формі з дотриманням вимог законів щодо електронного документообігу. При цьому, платник податку зобов’язаний здійснити таке відправлення не пізніше закінчення останньої години дня, в якому спливає такий граничний строк.

Нагадуємо! При направленні декларації засобами електронного зв’язку громадяни можуть скористатися електронним сервісом в «Електронному кабінеті» (https://cabinet.tax.gov.ua/), який передбачає часткове автоматичне заповнення декларації на підставі облікових даних платника, відомостей щодо нарахованих (виплачених) доходів, наявних в Державному реєстрі фізичних осіб – платників податків та відомостей щодо об’єктів нерухомого (рухомого) майна.

Довідково: Декларація подається за формою, затвердженою наказом Міністерства фінансів України від 02.10.15 № 859 (у редакції від 25.04.2019 № 177).

Перейти до спискуВерсiя для друку