Головна  →  Новини  →  3 червня 2020

Віталій Кличко: «Показник охоплення тестуванням у столиці перевищує норму в п’ять разів»

Показник охоплення тестуванням мешканців Києва становить понад 60 людей на 100 тисяч населення при нормі 12 осіб. Про це мер Києва Віталій Кличко заявив під час онлайн прес-конференції.

«Ми збільшили в столиці кількість тестувань та досліджень зразків на ПЛР-тести. Їх роблять у шести комунальних медзакладах міста. Також дослідження зразків проводять приватні лабораторії і клініки та державні медичні установи. За період пандемії тільки мобільні бригади медиків, які виїжджають до хворих із підозрою на коронавірус, відібрали майже 17 300 зразків біоматеріалу. І тільки в Київському міському лабораторному центрі МОЗ України дослідили майже 30 тисяч зразків біоматеріалу. А показник охоплення тестуванням мешканців Києва становить понад 60 людей на 100 тисяч населення при нормі 12 осіб», – повідомив Віталій Кличко.

Він зазначив, що всім лікарям, що працюють чи могли контактувати з хворими або з людьми з підозрою на COVID-19, роблять ІФА-тести.

«Це тести на наявність в організмі антитіл до вірусу. На сьогодні в столиці працівникам медзакладів зробили понад 850 ІФА-тестів», – зазначив Віталій Кличко.

kyivcity.gov.ua

 

Перейти до спискуВерсiя для друку