Головна  →  Новини  →  30 травня 2020

Цими вихідними День столиці та День Києва відзначатимуть у телеформаті (+перелік онлайн-заходів)

Цьогоріч День столиці та День Києва, що відбудуться сьогодні та в неділю, відзначатимуть у теле– та онлайн форматі, оскільки продовжує діяти заборона на масові заходи у зв’язку із коронавірусом.

В ефірі телеканалу «Київ» два дні поспіль триватиме святкова програма.

Так, День столиці сьогодні відзначать серією привітань, тематичних сюжетів – «Прогулянки Києвом», «Київ, який ми любимо», «Портрети» та «Історії», святкових телевікторин із киянами. Можна буде побачити включення журналістів та мешканців  із різних районів Києва, відео з коптерів та багато цікавих сюрпризів.

Святкування Дня Києва 31 травня в ефірі розпочне традиційний «Пробіг під каштанами», який цьогоріч відбудеться в онлайн форматі. Із 08:45 відбудуться включення, присвячені заходу, а безпосередньо пробіг стартує о 10:00.

За задумом організаторів, за всіх киян бігтиме команда амбасадорів, які подолають дистанцію 5 км вулицями Києва. Організатори пропонують киянам приєднатися до пробігу в онлайні – подивитися трансляцію та зробити благодійний грошовий внесок – 100 гривень. Кошти спрямують на потреби українських лікарів та медичних установ – Центру дитячої кардіології, кардіохірургії МОЗ України та інших.

Участь у пробігу планує взяти Київський міський голова Віталій Кличко.

Також дистанцію подолають: Вадим Гутцайт – Міністр молоді та спорту України, олімпійський чемпіон з фехтування; Володимир Жовнір – лікар Центру дитячої кардіології та кардіохірургії МОЗ України, заслужений лікар України; Віктор Шевченко – учасник бойових дій в АТО у складі ОБСП «Донбас», 2015-2016 рр. діючий резервіст оперативного резерву першої черги ЗСУ; директор Київського міського Палацу ветеранів; Максим Єрмохін – представник збірної команди Ігор Нескорених; Христина Струй – тренерка пробігу, призерка Олімпійських ігор з легкої атлетики; Наталія Лєбєдєва – переможниця 1-го благодійного заходу «Пробіг під каштанами»; Наталія Гуріна – представниця найчисленнішої корпоративної команди, заступник голови правління «Райффайзен Банку Аваль».

Після пробігу в ефірі телеканалу «Київ» можна буде побачити і почути радіоконцерти гуртів:

  • «ADAM» – 13:15;
  • «On I Ona» – 14:15;
  • гурт [О] – 15:25;
  • «Нумер 482» – 16:10;
  • «Green Grey» – 16:45. Виступ гурту і закриє святковий марафон в ефірі.

Готують кілька святкових сюрпризів і для користувачів соціальних мереж. Столичні колективи створюють святкові ролики, які розповсюдять у соцмережах, на Youtube-каналах, на своїх сайтах.

Так, Академічний камерний хор «Хрещатик» створив хорову версію пісні Ігоря Шамо та Дмитра Луценка «Як тебе не любити, Києве мій!».

Київський академічний муніципальний духовий оркестр підготував відеоролик пісні-привітання «Щастя, добра і любові».

Відеопривітання піснею «Україна – рідний край» записав Київський академічний ансамбль української музики «Дніпро».

Гала-концерт лауреатів і учасників Всеукраїнського фестивалю хорового мистецтва «Пісня над Дніпром-2020» імені Анатолія Авдієвського покажуть на Youtubе-каналі UA:ESTRADA.TV.

Також у мережі покажуть гала-концерт «Світові шедеври» за участю артистів та оркестру Київського національного академічного театру оперети.

Сьогодні та 31 травня о 20:00 відбудеться трансляція концерту Муніципальної академічної чоловічої хорової капели ім. Л. Ревуцького у запису, присвяченого Дню Києва.

Мешканці міста, які цими вихідними близько 20:00 проходитимуть повз будівлю Київського академічного театру опери і балету для дітей та юнацтва, що на вул. Межигірській, 2, зможуть побачити музичне вітання артистів з балкону фасаду театру.

Нагадаємо, що на День Києва розпочнеться сезон роботи столичних фонтанів.

Столичні фонтани працюватимуть до 30 вересня, щопонеділка у роботі фонтанів робитимуть перерву для проведення необхідних технічних робіт.

kyivcity.gov.ua

Перейти до спискуВерсiя для друку