Головна  →  Новини  →  14 жовтня 2013

У столиці відкрили благодійний центр «Наші діти»

У столиці відкрили благодійний центр «Наші діти»

У Дніпровському районі столиці відбулосявідкриття благодійного центру «Наші діти». В урочистостях взяли участь секретар Ради національної безпеки і оборони України Андрій Клюєв, міністр закордонних справ Німеччини Гідо Вестервелле, голова КМДА Олександр Попов, засновниця центру та голова Правління пані Барбара-Марія Монхайм (Берлін), урядовці, посли європейських держав, громадські діячі.

Новий благодійний центр сьогодні відвідав Комісар ЄС із питань розширення та європейської політики сусідства Штефан Фюле. У рамках свого візиту єврокомісар оглянув приміщення центру та поспілкувався з вихованцями закладу.

Крімтого, з нагоди відкриття центру «Наші діти» у Національному академічному драматичному театрі ім. І.Франка відбулася презентація танцювального проекту «Діти рятують Венецію». Під керівництвом іменитих володаря премії «Оскар» Фолькера Шльондорфа та бельгійського хореографа Марка Богартса, столичній публіці показали постановку за участю професійних акторів та дітей позбавлених батьківського піклування.

Підчас заходу голова КМДА Олександр Попов вручив Барбарі-Марії Монхайм почесну відзнаку – нагрудний знак «Знак пошани» та подякував натхненниці за великий особистий вклад у розвиток благодійницької діяльності Києва.

«Безумовно, усі діти мають право і повинні бути оточені увагою та любов’ю, мати можливості для навчання та особистісного розвитку. Нажаль у столиці є сім’ї, а в них діти, які опинились у складних життєвих обставинах. Проте є і такі, які готові надати підтримку та разом з міською владою допомогти вирішити різноманітні питання. Ми пам’ятаємо, що чужих дітей не буває, тож активно працюємо над влаштуванням малечі позбавленої батьківського піклування у сімейні форми виховання. Наразі у столиці працює п’ятнадцять дитячих будинків сімейного типу та майже сорок родин прийняли понад півсотні юних киян», – зазначив Олександр Попов.

Зауважимо, що «Наші діти» – це пілотна ініціатива, яка надає підтримку київським дітям та сім’ям, що опинилися у складних життєвих обставинах. Проект «Наші діти» попереджає маргіналізацію дітей та їх розвиток без батьківського піклування. Після декількох років попередньої роботи сьогодні в трьох будинках на території площею у понад гектар разом з вихователями живуть вісім груп дітей і підлітків.

Підтримкупроекту надали уряди Німеччини, Польщі та України, а також королева Швеції Сільвія, приватні спонсори. Крім того, соціальний центр «Наші діти» став міжнародною платформою в реформуванні допомоги дітям і підліткам у Східній Європі, співпрацює з організаціями громадянського суспільства та державними структурами Європейського Союзу і країн-членів «Східного партнерства». Проект покликаний ініціювати постійне співробітництво шести країн-членів «Східного партнерства» у галузі громадянського суспільства.

 

Перейти до спискуВерсiя для друку