Головна  →  Новини  →  23 квітня 2020

Закони щодо підтримки платників податків на період карантину не звільняють від сплати ПДВ, акцизного податку та рентної плати

Головне управління ДПС у м. Києві звертає увагу, що з 02.04.2020 року набрав чинності Закон України від 30.03.2020 № 540-ІХ«Про внесення змін до деяких законодавчих актів, спрямованих на забезпечення додаткових соціальних та економічних гарантій у зв'язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-2019)» (далі – Закон № 540), відповідно до якого порядок застосування штрафних санкцій, визначений попереднім Законом України від 17.03.2020 року № 533-ІХ (далі – Закон № 533), не зазнав змін.

Так, встановлений мораторій на застосування штрафних санкцій за порушення податкового законодавства, які вчинені протягом періоду з 1 березня по 31 травня 2020 року, не поширюється на санкції за порушення нарахування, декларування та сплату податку на додану вартість, акцизного податку, рентної плати.

Тобто, ні Закон № 533, ні Закон № 540 не звільняють платників від сплати ПДВ, акцизного податку, рентної плати та від застосування до них фінансової відповідальності за несплату (несвоєчасну сплату) податкових зобов’язань з ПДВ, акцизного податку, рентної плати.

Враховуючи зазначене, Головне управління ДПС у м. Києві наголошує, що 30 квітня 2020 року є граничним терміном для сплати наступних податків за березень 2020 року:

- податку на додану вартість

- акцизного податку

- рентної плати за:

користування надрами при видобуванні вуглеводневої сировини;

користування радіочастотним ресурсом України;

транспортування нафти і нафтопродуктів магістральними нафтопроводами та нафтопродуктопроводами територією України;

транзитне транспортування трубопроводами аміаку територією України.

За інформацією Головного управління ДПС України

 

Перейти до спискуВерсiя для друку