Головна  →  Новини  →  31 березня 2020

Микола Поворозник закликав усіх не порушувати умов карантину та сидіти вдома

Перший заступник голови КМДА Микола Поворозник на своїй сторінці Facebook закликав усіх не порушувати умов карантину та сидіти вдома.

«Гнівний пост! Ані керівництво держави, ані міська влада не може протистояти епідемії коронавірусу, якщо люди не розуміють, що зараз саме той момент, коли ми всі маємо об’єднатися у протистоянні захворюванню. Ані запроваджений у місті режим надзвичайної ситуації, ані протиепідемічні обмеження, встановлені для запобігання поширенню захворювання, не заважають багатьом людям ходити на пікніки та гуляти з дітьми на дитячих майданчиках. Встановлені штрафи, передбачена кримінальна та адміністративна відповідальність також не спонукають людей дотримуватися умов карантину», – написав Микола Поворозник.

За його словами, що б не робила міська влада, які б обмеження не були введені на території міста, яким би сучасним обладнанням ми не забезпечили медичні заклади – все це марно, якщо не дослуховуватися до простої поради: #ЗалишайсяВдома.

«Шкода, що ми не вміємо вчитися на чужих помилках. Що ні приклад Італії, Іспанії, а зараз Нью-Йорку, не вчить нас сидіти вдома і без потреби не виходити на вулицю, – підкреслив Микола Поворозник та закликав разом протистояти інфекції, – Ви будете залишатися вдома, а ми спільно з лікарями робитимемо все від нас залежне, щоб змінити цю ситуацію».

Микола Поворозник додав до посту інфографіку, на якій зображена ситуація із захворюваністю у випадку, якщо і надалі продовжувати ігнорувати карантин та самоізоляцію після повернення із-за кордону.

kyivcity.gov.ua

Перейти до спискуВерсiя для друку