Головна  →  Новини  →  26 березня 2020

Віталій Кличко відвідав Олександрівську лікарню: «VIP-палат для депутатів та інших чиновників – немає!» ( відео)

Мер Києва Віталій Кличко прокоментував інформацію, поширену в ЗМІ та соцмережах щодо розпорядження готувати палати для окремих осіб у випадку їх захворювання на коронавірус.

«Скажу одне: воно було зроблене на виконання Наказів Державної служби охорони, МОЗ і зверненні на їх підставі Державного управління справами при Президенті. Документи з грифом «для службового користування». В них ідеться про підготовленість закладів охорони здоров’я до медико-санітарного забезпечення осіб, щодо яких здійснюється державна охорона. Ці документи з грифом «для службового користування», – сказав Віталій Кличко.

Він зазначив, мова йде про те, що, на випадок захворювання, перші особи держави повинні мати певні умови. Окремі палати і щоб поряд знаходилася державна охорона.

«Така практика завжди була. І не тільки в Україні. Але... Я розмовляв вчора з Президентом Володимиром Зеленським. І він готовий, і налаштований скасувати накази, про які йдеться і які ми зобов’язані виконувати. Сподіваюся, це відбудеться. І ми будемо за це вдячні!» - наголосив мер столиці.

Він також прокоментував чутки стосовно Олександрівської лікарні, яка, нібито, обслуговує тільки VIP-клієнтів.  За його словами, ця лікарня є базовою. І сьогодні переважно всіх хворих чи з підозрою на коронавірус  відправляють саме до неї. Якщо кількість хворих збільшуватиметься, їх лікуватимуть також в інших визначених і підготовлених для цього лікарнях. Таких сьогодні в столиці 7, включно з Олександрівською. І їх список опублікований.

«Я сьогодні вранці був в Олександрівській лікарні. Перевірив особисто і відзняв на телефон невеликий репортаж звідти, покажу вам його сьогодні», – зазначив мер столиці.

kyivcity.gov.ua

Перейти до спискуВерсiя для друку