Головна  →  Новини  →  24 лютого 2020

Валентин Мондриївський: «Нова міська програма підвищить безпеку столичних шкіл»

Однією з пріоритетних загальноміських програм, що забезпечують роботу шкіл столиці, є програма «Проведення капітальних ремонтів огорожі у ЗЗСО». На її виконання районні у м. Києві державні адміністрації передбачили бюджет у 24,4 мільйона гривень. Про це заявив заступник голови КМДА Валентин Мондриївський.

«Ця сума є відносно невеликою, у порівнянні з коштами, передбаченими на інші програми. Проте питання оновлення огорож у школах столиці є для нас одним із важливих. Мета міської влади – створити для дітей безпечний простір для навчання, де є своя територія, і вона має охоронятися від сторонніх людей. Більш того, є й естетична сторона питання, адже школа починається з воріт, огорожі, і вони мають бути гарними, а не відлякувати дітей», – зазначив Валентин Мондриївський.

Найбільше коштів за програмою «Проведення капітальних ремонтів огорожі в ЗЗСО» передбачив Солом’янський район (10,6 мільйона гривень). Міська влада наполягає, аби усі столичні райони приєдналися до цієї програми.

Найкращу реалізацію програм у галузі «Освіта» визначатиме рейтингування районів. Відповідно до відсотків освоєння коштів, райони отримуватимуть бали та розміщуватимуться у рейтингу. У першу чергу, при рейтингуванні буде враховуватися виконання трьох пріоритетних програм: «Оновлення харчоблоків», «Ремонт місць загального користування» та «Проведення капітальних ремонтів огорожі в ЗЗСО».

kyivcity.gov.ua

Перейти до спискуВерсiя для друку